Cæsarsalat med laks
Tilberedning
45 min - 4 personer
Skær brødet i tern. Vend brødet med olie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist brødene i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. til de er sprøde. Drys med salt.
Læg laksen i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og steg i ovnen i ca. 15 min. til laksen deler sig i flager.
Pisk æggeblommen tyk og luftig med citronsaft og sennep. Tilsæt presset hvidløg og pisk olien i under omrøring indtil dressingen tykner. Smag til med salt og peber.
Skyl salaten og slyng den tør. Vend salaten med dressing og revet parmesanost. Skær agurk i brede spåner med en kartoffelskræller. Snit radiserne og hak kørvel. Anret salaten med agurk, radiser, laks i flager og croutoner og top med kørvel.
TIP Salaterne kan også grilles. Halver salaterne, skyl og afdryp. Pensl salaten med olie og grill ca. 3 min. til de får farve.
Opskrift og styling: Lone Kjær. Fotograf Line Falck