Bygotto med gulerod | Bygotto opskrift | Sæson
Den friske estragon i bygottoen giver retten en skøn og aromatisk smag og gør denne ret til en lækker kødfri hverdagsret.

Tilberedning

45 min - 4 pers.

  1. Sæt ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Skyl perlebyggen under koldt vand og kom det i en stor gryde med letsaltet kogende vand. Kog dem møre. Det tager ca. 20 minutter.
  3. Skrub gulerødderne fri for jord, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Kom dem på en bageplade og hæld olivenolie over. Sæt dem i ovnen og bag gulerødderne i ca. 20 minutter til de er møre, men stadig har bid.
  4. Når perlebyggen er mør, hældes det overskydende vand fra.
  5. Vend de færdigbagte gulerødder i gryden med perlebyg.
  6. Tilsæt grøntsagsbouillon, creme fraiche, fløde, dijonsennep og æblecidereddike og lad det simre i ca. 5 minutter, til væden er kogt ind til en cremet sauce.
  7. Tilsæt til sidst den grofthakkede estragon og smag til med salt og peber.

Tip! Skrub gulerødderne fremfor at skrælle dem, så bevares vitaminerne, der sidder i skrællen.

Forkort tilberedningstiden! Hvis du koger perlebyggen aftenen før eller om morgenen, så kan du lynhurtig røre denne bygotto sammen og have aftensmaden klar på under 30 minutter.

 

Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla 

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.