En skøn måde at nyde vinterens grøntsager er som topping på et stykke butterdej. De karamelliserede porrer og den stegte grønkål passer skønt til mascarponecremen og den sprøde butterdej.

Tilberedning

30 min - 4 pers.

  1. Tænd ovnen på 200 grader og tag butterdejen ud fra køleskabet.
  2. Skyl porrerne godt og skær i tynde skiver.
  3. Skyl timianen og hak fint.
  4. Steg porrerne ved lav til middel varme i olie med et drys salt og frisk timian, til de falder sammen. De skal ikke tage farve.
  5. Når porrerne er faldet sammen tilsættes balsamicoeddiken, lad simre til den er kogt ind i porrerne. Smag til med salt.
  6. Læg imens butterdejen på en bagepapirsbeklædt bradepande. Prik huller med en gaffel jævnt på hele dejen, og pensl med æggeblomme.
  7. Bag butterdejen i 7-8 minutter, til den er let gylden. Tag den ud og lad den køle en anelse af. 
  8. Bland imens mascarponecremen.
  9. Skyl grønkålen og riv i grove stykker.
  10. Fordel mascarponecremen på butterdejen og bag i 5 minutter.
  11. Fordel porrerne oven på mascarponecremen og bag yderligere 5 minutter, eller til butterdejen er flot gyldenbrun i kanterne, og mascarponecremen begynder at blive let gylden.
  12. Imens steges grønkålen i olie ved høj varme, til den falder sammen. Smag til med salt.
  13. Fordel grønkålen på den færdige butterdejspizza og servér med lidt friskrevet parmesan på toppen.

Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.