Der er langt imellem færdigkøbte burgerboller af god kvalitet. De her er virkelig gode (og sunde), så bag dobbeltportion, når du er i gang og frys ned!

Tilberedning

60+ min - 12 stk.

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt yoghurt, salt, gulerødder, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt og tilsæt mere hvedemel under æltningen, til dejen er god og fast og lige akkurat kan slippe fingrene.

Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

Hæld dejen ud på et melstrøet bord og del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle og lad den hvile på bordet i 5 minutter

Læg bollerne på bageplader med bagepapir og tryk dem ud så de har en diameter på 12 cm. 

Pisk ægget sammen og pensl bollerne. Drys med sesamfrø. Lad bollerne hæve i 25 minutter.

Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter til de er gyldenbrune på toppen.

Brug burgerbollerne mens de er friskbagte og frys evt. resten ned til en anden dag med lynhurtig fastfood.

Opskrift: Christine Bille Nielsen, Styling: Lone Kjær
Foto: Line Falck

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.