Burger med portobello og mayo med karamelliserede løg til to dage
En lækker smagsfuld burger til en kødfri dag.

Tilberedning

30 min - 4 pers.

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Hak løget og kom dem på en pande med olivenolie. Lad dem stege gyldne, bløde og let karamelliserede med 1 tsk sukker i ca. 15 minutter.
  3. Læg portobello-svampene på en bageplade med bagepapir med bunden opad.
  4. Rør olivenolie sammen med ketchup og krydderierne og smag til med salt.
  5. Pensl svampene med krydderiblandingen. Sæt svampene i ovnen og bag dem i ca. 15 minutter. Hvis der dannes meget vand oven på svampene, kan man lige tippe dem undervejs, så det hældes fra.
  6. Køl de karamelliserede løg helt af, fx ved en kort tur i fryseren, og bland dem med en god mayonnaise samt chiliflager.
  7. Smør burgerbollerne med løg-mayonnaise, læg salatblade og rødløg på og til sidst portobellobøfferne.

Dag 1 
Server burgerne.

Dag 2
De resterende 4 portobello svampe skæres i skiver og steges i olivenolie på en pande sammen med 3 fint skårede skalotteløg. Til sidst vendes 125 g frisk babyspinat i, og det hele serveres med 400 g frisk pasta som et lækkert vegetarisk måltid.

Tip! I sommerhalvåret kan portobellosvampene med fordel laves på grillen, fremfor i ovnen. 

Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla 

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Burger med portobello og mayo med karamelliserede løg til to dage

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.