Burger med portobello og mayo med karamelliserede løg til to dage
Tilberedning
30 min - 4 pers.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Hak løget og kom dem på en pande med olivenolie. Lad dem stege gyldne, bløde og let karamelliserede med 1 tsk sukker i ca. 15 minutter.
- Læg portobello-svampene på en bageplade med bagepapir med bunden opad.
- Rør olivenolie sammen med ketchup og krydderierne og smag til med salt.
- Pensl svampene med krydderiblandingen. Sæt svampene i ovnen og bag dem i ca. 15 minutter. Hvis der dannes meget vand oven på svampene, kan man lige tippe dem undervejs, så det hældes fra.
- Køl de karamelliserede løg helt af, fx ved en kort tur i fryseren, og bland dem med en god mayonnaise samt chiliflager.
- Smør burgerbollerne med løg-mayonnaise, læg salatblade og rødløg på og til sidst portobellobøfferne.
Dag 1
Server burgerne.
Dag 2
De resterende 4 portobello svampe skæres i skiver og steges i olivenolie på en pande sammen med 3 fint skårede skalotteløg. Til sidst vendes 125 g frisk babyspinat i, og det hele serveres med 400 g frisk pasta som et lækkert vegetarisk måltid.
Tip! I sommerhalvåret kan portobellosvampene med fordel laves på grillen, fremfor i ovnen.
Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla