Bulgur indeholder flere kostfibre end hvide ris, men de minder om hinanden i konsistens, og de tilberedes næsten på samme måde. Her en dejlig og nem ret, som er meget børnevenlig.

Bulgur med grøntsager og tomatchutney
Ingredienser
4 pers.
1 vaniljestang
300 g små tomater i halve, gerne blommetomater
½ spsk æblecidereddike eller anden lys, mild eddike
1 spsk flydende honning
¼ tsk groft salt
240 g grov bulgur, ca. 3 dl
1 spsk rapsolie
300 g broccoli i buketter, evt. blomkål
200 g nippede bønner, grønne
(eller frosne bønner, grønne)
100 g forårsløg i tykke ringe
2 tsk spidskommen eller karry
100 g babyspinat eller 1 dl hakket bredbladet persille
1 tsk groft salt
1 spsk hakkede saltede peanuts eller pistacienøddekerner
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Spis dig let" af Anne Ravn.
Tilberedning
1
2
3
4