Bulgur indeholder flere kostfibre end hvide ris, men de minder om hinanden i konsistens, og de tilberedes næsten på samme måde. Her en dejlig og nem ret, som er meget børnevenlig.

Tilberedning

45 min - 4 personer

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn, tomater og de øvrige ingredienser  i en gryde. Kog blandingen ved  svag varme og under låg i ca. 10 minutter. Tag vaniljestangen op og kog chutneyen ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 minutter. Rør  af og til. Smag tomatchutneyen til og lad den køle lidt af.

Kog bulguren efter anvisningen på emballagen.

Lad halvdelen af olien blive varm i en sauterpande. Svits spidskommen i ca.½ minut, tilsæt derefter forårsløg og svits i 1 minut. Broccoli og bønner steger med i ca. 3 minutter.

Vend bulgur, de svitsede grøntsager, spinat (gem lidt til pynt) og salt i. Varm den krydrede bulgur godt igennem og smag til. Pynt med spinat, drys med pistacienødder og ser ver sammen med tomatchutneyen.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen "Spis dig let" af Anne Ravn.

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.