Ricotta er en italiensk friskost – den giver tærtebunden en let syrlig smag og god sprødhed. Fyldet, der består af en vaniljecreme med makroner og masser af bær, gør tærten til en himmerigsmundfuld

Tilberedning

60+ min - 6 personer

  1. Kom alle ingredienser til tærtedejen i en food processor og blend dem til en fast, sammenhængende og blød dej.
  2. Rul dejen ud og beklæd en tærteform af metal, ca. 22 cm i diameter og med løs bund – med dejen. Skær kanterne til, prik bunden, læg et stykke bagepapir i og fyld op med ris, linser eller bønner.
  3. Bag tærten gylden og sprød ved 200 grader i ca. 20 minutter. Fjern papir og indhold. (Genbrug evt. ris, bønner eller linser ved en anden bagning).
  4. Lad tærten afkøle. Pensl hele bunden med smeltet chokolade.
  5. Kom æggeblommer, sukker, majsstivelse samt vaniljekorn i en gryde og pisk det igennem med fløden.
  6. Varm cremen og lad den koge igennem et par minutter, til den er tyk. Pisk imens og lad derefter cremen afkøle. Vend de knuste makroner og flødeskum i cremen.
  7. Fyld cremen i tærten og afslut med bærrene.

Tip
Byt brombærrene ud med andre af sæsonens friske bær.

Opskrift og styling: Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.