Ricotta er en italiensk friskost – den giver tærtebunden en let syrlig smag og god sprødhed. Fyldet, der består af en vaniljecreme med makroner og masser af bær, gør tærten til en himmerigsmundfuld.

Brombærtærte med chokolade
Ingredienser
6 personer
Tærtedej
100 g ricotta
100 g smør
200 g hvedemel
75 g smeltet chokolade
Makroncreme
3 pasteuriseret æggeblommer
3 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
Korn af 1 vaniljestang
2.5 dl fløde
4 groft knuste marcipanmakroner
1 dl piskefløde
300 g
brombær
Næringsindhold pr. 100g
Energi
239 kcalEnergi
996 kJKulhydrater
18.8 gKostfibre
1.6 gFedt
16.1 gProteiner
3.9 g
Opskrift og styling: Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
Tip
Byt brombærrene ud med andre af sæsonens friske bær.