Brombærtærte med chokolade
Tilberedning
60+ min - 6 personer
- Kom alle ingredienser til tærtedejen i en food processor og blend dem til en fast, sammenhængende og blød dej.
- Rul dejen ud og beklæd en tærteform af metal, ca. 22 cm i diameter og med løs bund – med dejen. Skær kanterne til, prik bunden, læg et stykke bagepapir i og fyld op med ris, linser eller bønner.
- Bag brombærtærten gylden og sprød ved 200 grader i ca. 20 minutter. Fjern papir og indhold. (Genbrug evt. ris, bønner eller linser ved en anden bagning).
- Lad tærten afkøle. Pensl hele bunden med smeltet chokolade.
- Kom æggeblommer, sukker, majsstivelse samt vaniljekorn i en gryde og pisk det igennem med fløden.
- Varm cremen og lad den koge igennem et par minutter, til den er tyk. Pisk imens og lad derefter cremen afkøle. Vend de knuste makroner og flødeskum i cremen.
- Fyld cremen i brombærtærten og afslut med bærrene.
Tip
Byt brombærrene ud med andre af sæsonens friske bær.
Opskrift og styling: Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek