Super lækre medaljer med fyld af den skønneste brombærsmag. Passer perfekt til eftermiddagskaffen.


Tilberedning

+60 min - 8 stk

Mørdej
Smuldr smørret i de tørre ingredienser, og saml det til sidst med ægget.
Læg mørdejen på køl. Når dejen er kold, ruller du den ud til ca. 3 mm’s tykkelse. Stik 16 bunde ud på ca. 7 cm i diameter, og læg dem på en plade.
Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter, til de er let gyldne.

Vaniljecreme
Rør det hele sammen i en kasserolle ved lav varme. Rør indtil den tykner. Sæt den derefter på køl.

Brombærsyltetøj
Gem nogle hele bær til pynt. Kom vand og bær i en gryde, og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt sukker og citronsaft, og kog det hele i 5-10 minutter mere.
Hæld syltetøjet på skoldede glas, og sæt dem på køl.

Bærflødeskum
Pisk fløden, og smag det til med dit nylavede brombærsyltetøj. Gem lidt flødeskum og lidt syltetøj hver for sig til at pynte medaljerne med.

Samling af medaljerne
Start med at tage halvdelen af bundene fra, og sprøjt bærflødeskummet rundt i cirkler på dem, så der er et hul i midten til cremen. Læg en lille klat syltetøj midt på bunden, og slut af med cremen. Pynt resten af bundene med glasur, og læg dem øverst. Top medaljerne med lidt flødeskum og et friskt bær.

Opskrift & foto er venligst udlånt fra bogen "Den store Bagedyst" af Louise Sæson 2

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.