Broccoligratin er en god ret til en af ugens grønne dage. Server med rugbrød og en lækker tomatsalat.

Tilberedning

+60 min - 4 personer

  1. Del broccolien i mindre buketter. Skær stokken i tern. Kog broccolien 3-4 minutter i letsaltet vand. Afdryp i en si.
  2. Smelt smørret i en gryde sammen med mælken. Rør hvedemelet i. Rør godt rundt i 1-2 minutter.
  3. Afkøl dejen lidt og rør æggeblommerne i. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehvider, broccoli og hakkede mandler i dejen og krydr med salt og peber.
  4. Smør 4 ovnfaste portionsforme eller en stor ovnfast form med smør.
  5. Kom gratinblandingen i. Stil dem i ovnen ca. 30-35 minutter på midterste ovnribbe ved 175 grader.

Tip
Hvis du bager gratinen i en stor form, skal den have ca. 45-50 minutter.

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.