Broccoligratin
Tilberedning
+60 min - 4 personer
- Del broccolien i mindre buketter. Skær stokken i tern. Kog broccolien 3-4 minutter i letsaltet vand. Afdryp i en si.
- Smelt smørret i en gryde sammen med mælken. Rør hvedemelet i. Rør godt rundt i 1-2 minutter.
- Afkøl dejen lidt og rør æggeblommerne i. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehvider, broccoli og hakkede mandler i dejen og krydr med salt og peber.
- Smør 4 ovnfaste portionsforme eller en stor ovnfast form med smør.
- Kom gratinblandingen i. Stil dem i ovnen ca. 30-35 minutter på midterste ovnribbe ved 175 grader.
Tip
Hvis du bager gratinen i en stor form, skal den have ca. 45-50 minutter.
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek