Broccoli Nuggets
Tilberedning
45 min - 20 stk
- Del broccolien i buketter. Brug også stokken, skræl den, og skær den i stave.
- Bring 2-3 dl vand i kog i en gryde, tilsæt lidt salt, og damp broccolien under låg i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, og dryp broccolien godt af.
- Blend broccoli og ærter til en grov mos i en foodprocessor. Tilsæt pankorasp, ost og æg, og krydr med salt.
- Saml massen med hænderne. Den skal kunne samles nemt, er den for løs, så kom lidt mere panko i.
- Form små ’nuggets’ af massen, og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
- Bag dem ved 200 grader i 15 minutter. Vend dem, og bag dem i yderligere 10 minutter.
- Rør ingredienserne til BBQ-saucen sammen, og pak saucen sammen med de afkølede nuggets i madpakken.
Tip!
Nuggets er også supergode med en dressing af lidt yoghurt, hvidløg og hakket purløg.
Pankorasp kan fås hos asiatiske købmænd. Forskellen på panko og alm rasp: Til panko bruges friskt brød der rives og tørres- Til alm rasp tørres brødet først og smuldres bagefter.
Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Super Snacks af Louisa Lorang