Broccoli nuggets er lækre som aftensmad i en wrap, et pitabrød eller med bagte kartofler til. BBQ-saucen er et must!

Tilberedning

45 min - 20 stk

Del broccolien i buketter. Brug også stokken, skræl den, og skær den i stave. Bring 2-3 dl vand i kog i en gryde, tilsæt lidt salt, og damp broccolien under låg i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, og dryp broccolien godt af.

Blend broccoli og ærter til en grov mos i en foodprocessor. Tilsæt pankorasp, ost og æg, og krydr med salt. Saml massen med hænderne. Den skal kunne samles nemt, er den for løs, så kom lidt mere panko i.

Form små ’nuggets’ af massen, og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 200 grader i 15 minutter. Vend dem, og bag dem i yderligere 10 minutter.

Rør ingredienserne til BBQ-saucen sammen, og pak saucen sammen med de afkølede nuggets i madpakken.

TIP:
Nuggets er også supergode med en dressing af lidt yoghurt, hvidløg og hakket purløg.
Pankorasp kan fås hos asiatiske købmænd. Forskellen på panko og alm rasp er: til panko bruges friskt brød der rives og tørres - til alm rasp tørres brødet først og smuldres bagefter.

Opskrift og foto venligst udlånt fra bogen Super Snacks af Louisa Lorang

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.