Broccoli med chili og cashewnødder
En enkel ret, som er er herlig tilbehør til kylling eller fisk eller som tilbehør til en curry. Den smager også dejligt som forret.
Tilberedning
30 minutter - 4 personer
Del broccolien i buketter og damp eller kog dem et par minutter, til de er netop møre. Lad dem dryppe af i et dørslag.
Varm en wok eller en dyb stegepande op ved middel varme. Tilsæt nødder og tørrist dem et par minutter under omrøring – pas på, de branker nemt. Vip dem over i en skål, når de er gyldne.
Flæk, rens og finhak chilien.
Kom olie, chili og hvidløg på panden og varm det forsigtigt ½-1 minut, så skarpheden går af hvidløget. Tilsæt ristede nødder og broccoli, skru op for varmen og steg 1-2 minutter under omrøring, så det hele blandes. Krydr med et stænk sojasauce og server straks.
Tip
Vend retten med risnudler, hvis du vil have et mere mættende måltid.
Brug andre grønne grønsager, for eksempel grønkål og anden kål, i stedet for broccoli, men tilbered dem ganske lidt, så de stadig er sprøde. Erstat cashewnødder med peanuts eller hasselnødder.
Opskrift udlånt fra bogen Tre gode ting, River Cottage