En enkel ret, som er er herlig tilbehør til kylling eller fisk eller som tilbehør til en curry. Den smager også dejligt som forret.


Tilberedning

30 minutter - 4 personer

Del broccolien i buketter og damp eller kog dem et par minutter, til de er netop møre. Lad dem dryppe af i et dørslag.

Varm en wok eller en dyb stegepande op ved middel varme. Tilsæt nødder og tørrist dem et par minutter under omrøring – pas på, de branker nemt. Vip dem over i en skål, når de er gyldne. 

Flæk, rens og finhak chilien.

Kom olie, chili og hvidløg på panden og varm det forsigtigt ½-1 minut, så skarpheden går af hvidløget. Tilsæt ristede nødder og broccoli, skru op for varmen og steg 1-2 minutter under omrøring, så det hele blandes. Krydr med et stænk sojasauce og server straks.

Tip
Vend retten med risnudler, hvis du vil have et mere mættende måltid. 

Brug andre grønne grønsager, for eksempel grønkål og anden kål, i stedet for broccoli, men tilbered dem ganske lidt, så de stadig er sprøde. Erstat cashewnødder med peanuts eller hasselnødder.

Opskrift udlånt fra bogen Tre gode ting, River Cottage

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.