Boller med spinat og gulerod
Tilberedning
+60 minutter - 16 stk
- Rør gæren ud i lunt vand.
- Tilsæt cremefraiche, gulerod, blancheret spinat, salt og fuldkornsmel, rør det sammen og lad det stå i 15 min.
- Tilsæt og rør hvedemelet i lidt ad gangen.
- Ælt dejen godt igennem (den skal være en anelse klistret) og lad den hæve 45 min.
- Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, pas på ikke at slå luften ud og del den i 16 lige store stykker, brug gerne en dejskærer/dejdeler.
- Form stykkerne til boller, evt. ved brug af to halvmåneformede dejskrabere.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 10-15 min.
- Bag dem ved 230°C varmluft i 15-20 min. til de er gyldne og sprøde. Smid lidt koldt vand ind i ovnen samtidig med bollerne sættes ind, det gør dem ekstra sprøde og giver en flot overflade.
- Afkøl let på en rist, men nyd dem gerne mens de er lune.
- Overskydende boller kan sagtens fryses ned.
Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft