Perfekte til madpakken, sandwichen, mellemmåltidet, aftensmaden, altså til alle døgnets timer.

Tilberedning

+60 minutter - 16 stk

  1. Rør gæren ud i lunt vand.
  2. Tilsæt cremefraiche, gulerod, blancheret spinat og fuldkornsmel, rør det sammen og lad det stå i 15 min.
  3. Tilsæt og rør hvedemelet i lidt ad gangen.
  4. Ælt dejen godt igennem (den skal være en anelse klistret) og lad den hæve 45 min.
  5. Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, pas på ikke at slå luften ud og del den i 16 lige store stykker, brug gerne en dejskærer/dejdeler.
  6. Form stykkerne til boller, evt. ved brug af to halvmåneformede dejskrabere.
  7. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 10-15 min.
  8. Bag dem ved 230°C varmluft i 15-20 min. til de er gyldne og sprøde. Smid lidt koldt vand ind i ovnen samtidig med bollerne sættes ind, det gør dem ekstra sprøde og giver en flot overflade.  
  9. Afkøl let på en rist, men nyd dem gerne mens de er lune.
  10. Overskydende boller kan sagtens fryses ned.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen 
Foto: Betina Hastoft 

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.