Boller i selleri
En gammel klassiker med et lille tvist
Tilberedning
45 min - 4 pers
- Rør farsen sej med salt. Pil og hak løget fint og rør det i farsen sammen med æg, rasp og friskkværnet peber. Rør vandet i lidt af gangen og lad farsen hvile 10 min. Rør evt. lidt mere vand i, hvis farsen er for kompakt.
- Form farsen til små kødboller, ca. 20-24 stk, brun dem i olie og læg til side.
- Skræl sellerien og skær den i tern. Snit bladsellerien og skær æblerne i grove tern. Steg sellerien ca. 8 min., tilsæt bladselleri og æble og steg endnu 3-4 min. Tilsæt fløde og kødboller, kog op og lad det simre nogle minutter. Jævn evt. saucen med en jævning af hvedemel og vand.
- Smag til med salt og peber, drys evt. med hakket bladselleritop og server med ris eller groft rugbrød.
Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft