En gammel klassiker med et lille tvist

Tilberedning

45 min - 4 pers

Rør farsen sej med salt. Pil og hak løget fint og rør det i farsen sammen med æg, rasp og friskkværnet peber. Rør vandet i lidt af gangen og lad farsen hvile 10 min.  Rør evt. lidt mere vand i, hvis farsen er for kompakt.

Form farsen til små kødboller, ca. 20-24 stk, brun dem i olie og læg til side.

Skræl sellerien og skær den i tern. Snit bladsellerien og skær æblerne i grove tern. Steg sellerien ca. 8 min., tilsæt bladselleri og æble og steg endnu 3-4 min. Tilsæt fløde og kødboller, kog op og lad det simre nogle minutter. Jævn evt. saucen med en jævning af hvedemel og vand.

Smag til med salt og peber, drys evt. med hakket bladselleritop og server med ris eller groft rugbrød.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.