Boller i karry
Tilberedning
45 min - 4 personer
Rør kødet med salt. Riv gulerod og løg. Rør ingredienser til farsen sammen. Form boller med en barneske og kog dem i letsaltet vand ca. 8 minutter. Tag dem op med en hulske og afdryp dem i en sigte.
Varm olien i en gryde svits karry, finthakket løg og revet gulerod heri. Vend revet æblet i. Kom bouillon i. Kog saucen igennem nogle minutter under omrøring. Udrør melet i fløden og rør det i. Kog saucen igennem ca. 5 minutter under omrøring. Smag til med salt, peber, lime- eller citronsaft og lidt sukker. Du kan vælge at blende saucen helt jævn f.eks. med en stavblender. Kom bollerne i og varm retten igennem.
Tip
Ved at blende saucen helt jævn med en stavblender får den en flot farve og fin konsistens. Du kan selvfølgelig også bruge en almindelig blender eller foodprocessor.
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek