Her har vi gemt en hel del grøntsager i selve retten, det gør den langt sundere, da du kan spare på kødet.

Tilberedning

45 min - 4 personer

Rør kødet med salt. Riv gulerod og løg. Rør ingredienser til farsen sammen. Form boller med en barneske og kog dem i letsaltet vand ca. 8 minutter. Tag dem op med en hulske og afdryp dem i en sigte.

Varm olien i en gryde svits karry, finthakket løg og revet gulerod heri. Vend revet æblet i. Kom bouillon i. Kog saucen igennem nogle minutter under omrøring. Udrør melet i fløden og rør det i. Kog saucen igennem ca. 5 minutter under omrøring. Smag til med salt, peber, lime- eller citronsaft og lidt sukker. Du kan vælge at blende saucen helt jævn f.eks. med en stavblender. Kom bollerne i og varm retten igennem.

Tip
Ved at blende saucen helt jævn med en stavblender får den en flot farve og fin konsistens. Du kan selvfølgelig også bruge en almindelig blender eller foodprocessor. 

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.