Boeuf Bourguignon
Tilberedning
+ 60 minutter - 4 personer
Pil og hak løgene. Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Skær bacon i tern.
Brun bacon i en stor stegegryde. Tag bacon op og brun løg og grøntsager et par minutter. Tag grøntsagerne op.
Skær kødet i tern og vend med mel.
Smelt smørret i gryden og brun kødet, lidt af gangen. Når kødet er brunet kommes det tilbage i gryden. Tilsæt grøntsager, bacon og presset hvidløg. Hæld vin og bouillon ved. Tilsæt laurbærblade, læg låg på gryden og lad det simre ved meget svag varme i ca. 2 timer til kødet er meget mørt.
Rens svampene og rist dem gyldne i olien på en pande tilsat hvidløg. Skyl og hak persille og vend med svampe.
Smag til med lidt rødvinseddike, salt og peber. Server med hvidløgsstegte svampe og evt. kartoffelmos.
Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Anders Schønemann