Børnevenlige rødbedeboller
Tilberedning
+60 min - 15 stk
- Rør gæren ud i vandet. Skræl rødbederne og riv dem. Tilsæt ymer, salt og rødbeder og rør godt rundt.
- Kom resten af ingredienserne i og rør dejen grundigt sammen. Rør rundt så længe du orker. Dejen er lidt klistret, så den vil være svær at ælte med fingrene. Men gør det endelig, hvis dit barn gerne vil. Det er en skøn sanseøvelse.
- Lad dejen hæve med et viskestykke over i ca. 45 minutter.
- Form herefter 15 boller med fingrene og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 30 minutter.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 minutter. Hold løbende øje med om de er færdige, da der er stor forskel på ovne.
TIP!
Kom grøntsager i bagværket. Det giver ofte en mild smag af grøntsagen, så dit barn stille og rolig kan vænne sig til den nye smag. Herudover gør det oplevelsen ekstra sjov, når farven af bagværket pludselig er anderledes. Kom gerne velkendt pålæg på bollen, da det på den måde bliver lidt nemmere for dit barn at acceptere den nye grøntsagssmag.
Disse boller egner sig perfekt til madpakken - men de er også helt perfekte at bruge, når I kommer hjem fra institution/skole om eftermiddagen
Opskrift og foto: Charlotte Seeger