De små tærter med timiankrydrede svampe smager helt fortryllende. Sammen med den sprøde salat er de perfekte til en middag med veninderne eller på en buffet

Tilberedning

45 min - 4 personer

Tærter
Gør svampene rene og skær den nederste træede del af. Varm en pande og kom olie på. Rist svampene i ét lag. Vent med at røre til de har fået farve. Tilsæt timianbladene.

Rul butterdejen ud og læg dejen i fire portionsskåle med dej. Stil skålene i fryseren, det er med til at holde dejen oppe. Tænd ovnen på 185 grader.

Pisk hytteost med æg, salt, peber og vend svampene i blandingen. Fordel svampefyldet i butterdejsskålene og bag tærterne i den varme ovn i ca. 12- 15 minutter.

Bønne-æblesalat
Spred parmaskinken på bagepapir og bag den sprød i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader. Lad skinken køle af på et stykke køkkenrulle. Rist mandlerne på en bageplade i ca. tre minutter ved 180 grader.

Kog en stor gryde vand med en spiseskefuld salt. Nip og flæk eventuelt bønnerne - det ser frækt ud. Blancher bønnerne i kogende vand 3 minutter. Afkøl bønnerne i en sigte.

Skær æblerne i slanke både og bland sennep med eddike, olie, honning, salt og peber. Vend bønner og æbler i dressingen. Knus skinken med fingrene og drys over. Top med mandler.

Server tærterne sammen med bønne-æblesalaten til.

Tip
Du kan også bruge markchampignon eller kantareller til retten.

Opskrift og styling: Udviklet af Betina Restock
F
oto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.