En delikat blommetærte fyldt med saftige blommer. Tærten er fin både til en god kop kaffe eller som dessert.

Tilberedning

1½ time - 6-8 personer

  1. Smuldr smørret i hvedemel og flormelis.
  2. Saml dejen med æggeblommen (gem æggehviden til mazarinfyldet).
  3. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Udrul dejen, og for en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter med dejen.
  4. Forbag tærtebunden 10 min. ved 175 grader på midterste ovnribbe.
  5. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør smør, sukker, marcipan og mælk sammen. Rør et æg i ad gangen og kom også den tiloversblevne æggehvide fra tærtedejen i. Bland hvedemel og vanilje, og rør det i. Fyld mazarindejen i tærteformen.
  6. Halver blommerne og fjern stenene. Skær de halve blommer i både. Fordel blommebådene over mazarindejen og tryk dem lidt ned i dejen.
  7. Bag tærten ca. 45 min. ved 175 grader på midterste ovnribbe. Afkøl tærten.
  8. Server tærten med f.eks. flødeskum.

Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.