Blommetærte med marcipan
Tilberedning
1½ time - 6-8 personer
- Smuldr smørret i hvedemel og flormelis.
- Saml dejen med æggeblommen (gem æggehviden til mazarinfyldet).
- Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Udrul dejen, og for en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter med dejen.
- Forbag tærtebunden 10 min. ved 175 grader på midterste ovnribbe.
- Riv marcipanen på råkostjernet. Rør smør, sukker, marcipan og mælk sammen. Rør et æg i ad gangen og kom også den tiloversblevne æggehvide fra tærtedejen i. Bland hvedemel og vanilje, og rør det i. Fyld mazarindejen i tærteformen.
- Halver blommerne og fjern stenene. Skær de halve blommer i både. Fordel blommebådene over mazarindejen og tryk dem lidt ned i dejen.
- Bag tærten ca. 45 min. ved 175 grader på midterste ovnribbe. Afkøl tærten.
- Server tærten med f.eks. flødeskum.
Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek