Blommechutneyen er dejlig krydret og super til det meste – fx stegt andebryst, skinke, stegt fisk og ost.

Tilberedning

60+ min - Ca. 1,2 liter

  1. Flæk, udsten og skær blommerne i kvarte.
  2. Skræl, udkern og skær pærerne i ret grove stykker.
  3. Bland frugt og løg i en gryde med rosiner, sukker, chili, ingefær, kanelstænger og vineddike. Bring det hele til kogepunktet og kog chutneyen under jævnlig omrøring til tyk konsistens – ca. en times tid. Chutneyen skal koge helt ind, saa eddiken er fordampet.
  4. Fyld chutneyen på rengjorte glas, luk og opbevar dem køligt.

Tip
Mængden af eddike kan variere alt efter sorten af blommer og pærer, men brug under alle omstændigheder en meget mild eddike.

Chutney er velegnet som tilbehør ikke blot til kød og kold skinke, men også til stegt fisk eller ost.

Energi pr. dl: 220 Kcal
Fedt 2%
Protein 3%
Kulhydrat 95%

Opskrift udviklet af Vibeke Lehn
Foto Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.