Opskrift på en god og sprød blomkålstærte, som mætter godt på en grøn dag.

Tilberedning

45 min - 4 personer

  1. Skær smørret i små tern.
  2. Smuldr smørret i hvedemel og salt til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor.
  3. Saml dejen med æggeblomme og vand.
  4. Lad dejen hvile tildækket 30 minutter i køleskab.
  5. Udrul og beklæd 1 smurt tærteform ca. 24 cm i diameter med dejen.
  6. Pensl bunden med lidt af æggehviden fra et af de æg som skal i fyldet.
  7. Forbag bunden 10 minutter ved 175 grader på midterste ovnribbe.
  8. Snit forårsløgene. Del blomkålen i buketter.
  9. Kog løg og blomkål i letsaltet vand 2-3 minutter, og afdryp det i en si.
  10. Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt ost, rosmarin, salt og peber. Vend grøntsagerne i.
  11. Kom fyldet i formen.
  12. Stil tærten i ovnen ca. 30 minutter ved 175 grader på midterste ovnribbe, til den er gennembagt.

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.