Blomkålsmuffins
Tilberedning
45 min - 14-16 stk
Del blomkålen i små buketter. Hak løget. Skær baconskiverne i små tern. Svits bacon, blomkål og løg i olie på en pande 3-4 minutter uden at det tager særlig farve. Kom mælken i og kog op. Krydr med salt og peber. Kog blandingen et par min. Tag panden fra varmen.
Rør æg, ost, hvedemel og bagepulver sammen. Rør kålblandingen i.
Fordel dejen i 14-16 muffinsforme. Drys evt. sesamfrø over. Bag dem ved 175 grader på midterste ovnribbe ca. 35 minutter. Spis blomkåls-muffins varme, lune eller kolde.
Blomkålstips
Lav en salat af blomkålsbuketter, spæde salater, smuldret fetaost og citronsaft dryppet over.
Kog blomkålsbuketter møre i lidt bouillon. Mix det jævnt i en blender. Smag til med lidt creme fraiche, salt og peber. Server puréen til fisk eller kød.
- Blomkålsbuketter, radiser og agurkestænger er fine sammen som dip grønsager. Lav en dip af letmælksyoghurt rørt med hakket dild, salt og peber.
Opskrift og styling: Bente Nissen-Lundsgaard.