Søde at se på og ganske lækre at sætte tænderne i – en genial idé til skovturen eller madpakken. På den her måde er alle vilde med blomkål!

Tilberedning

45 min - 14-16 stk

Del blomkålen i små buketter. Hak løget. Skær baconskiverne i små tern. Svits bacon, blomkål og løg i olie på en pande 3-4 minutter uden at det tager særlig farve. Kom mælken i og kog op. Krydr med salt og peber. Kog blandingen et par min. Tag panden fra varmen.

Rør æg, ost, hvedemel og bagepulver sammen. Rør kålblandingen i.

Fordel dejen i 14-16 muffinsforme. Drys evt. sesamfrø over. Bag dem ved 175 grader på midterste ovnribbe ca. 35 minutter. Spis blomkåls-muffins varme, lune eller kolde.

Blomkålstips
Lav en salat af blomkålsbuketter, spæde salater, smuldret fetaost og citronsaft dryppet over.

Kog blomkålsbuketter møre i lidt bouillon. Mix det jævnt i en blender. Smag til med lidt creme fraiche, salt og peber. Server puréen til fisk eller kød.

  • Blomkålsbuketter, radiser og agurkestænger er fine sammen som dip grønsager. Lav en dip af letmælksyoghurt rørt med hakket dild, salt og peber.

Opskrift og styling: Bente Nissen-Lundsgaard.

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.