Ren fryd for alle, der holder af mormorkøkkenet! Kog kun blomkålen 2-3 minutter, så der stadig er lidt bid. Den sprøde grønne salat med sennepsdressing er god som modspil til den bløde og milde gratin!


Tilberedning

60+ min - 4 personer

  1. Del blomkålen i buketter, kog dem møre i letsaltet vand, afdryp og gem 2½ dl af kogevandet til saucen.
  2. Smelt smørret drys melet i og bag af. Spæd med blomkålsvand og mælk lidt efter lidt og lad gratinsaucen koge godt igennem. Flyt gryden fra varmen,  pisk æggeblommerne i og smag til med salt, peber og muskat.
  3. Vend blomkålsbuketter og ost i gratinsaucen sammen med halvdelen af de stiftpiskede æggehvider. 
  4. Vend resten af de stiftpiskede æggehvider i, fyld gratinmassen i en velsmurt form med rasp og bag gratinen ved ca. 200 grader i 50 – 60 minutter, til den er gylden, hævet og gennembagt.
  5. Pluk salaten i flotte store blade og anret dem i en skål. Rør dressingen sammen af olie, sennep og eddike og smag den godt til, før den dryppes over salaten.
  6. Drys med saltmandler og klippet karse.

Tip
Lav en gratin med broccoli eller halvt blomkål og halvt broccoli.

Opskrift og styling: Vibeke Lehn
Foto: 
Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.