Blomkålsgratin med hjertesalat
Tilberedning
60+ min - 4 personer
- Del blomkålen i buketter, kog dem møre i letsaltet vand, afdryp og gem 2½ dl af kogevandet til saucen.
- Smelt smørret drys melet i og bag af. Spæd med blomkålsvand og mælk lidt efter lidt og lad gratinsaucen koge godt igennem. Flyt gryden fra varmen, pisk æggeblommerne i og smag til med salt, peber og muskat.
- Vend blomkålsbuketter og ost i gratinsaucen sammen med halvdelen af de stiftpiskede æggehvider.
- Vend resten af de stiftpiskede æggehvider i, fyld gratinmassen i en velsmurt form med rasp og bag gratinen ved ca. 200 grader i 50 – 60 minutter, til den er gylden, hævet og gennembagt.
- Pluk salaten i flotte store blade og anret dem i en skål. Rør dressingen sammen af olie, sennep og eddike og smag den godt til, før den dryppes over salaten.
- Drys med saltmandler og klippet karse.
- Servér blomkålsgratin med hjertesalaten.
Tip
Lav en gratin med broccoli eller halvt blomkål og halvt broccoli.
Opskrift og styling: Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek