Ren fryd for alle, der holder af mormorkøkkenet! Kog kun blomkålen 2-3 minutter, så der stadig er lidt bid. Den sprøde grønne salat med sennepsdressing er god som modspil til den bløde og milde blomkålsgratin!

Blomkålsgratin med hjertesalat
Ingredienser
4 pers.
- 1 mellemstort blomkålshoved
- 50 g smør
- 75 g hvedemel
- 2½ dl kogevand fra blomkålen
- 2½ dl letmælk
- 4 æggeblommer (pasteuriserede)
- Salt, peber, reven muskatnød
- 50 g reven ost, fx cheddar eller emmentaler
- 4 stiftpiskede æggehvider
- Hjertesalat med saltmandler
- 4 hjertesalat
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sød dijonsennep
- 1 spsk lys vineddike
- 25- 35 g saltmandler
- Karse
Opskrift og styling: Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
Tip
Lav en gratin med broccoli eller halvt blomkål og halvt broccoli.