En blomkålscurry for hele familien, hvor også de mindstes smagsløg kan være med. De voksne kan snitte lidt frisk mediumstyrke chili og drysse over ved servering, hvis det skal være lidt stærkt.

Tilberedning

45 min - 4 pers.

  1. Skyl risene og tilbered dem efter pakkens anvisning.
  2. Skær blomkålen ud i små buketter og læg i en stor skål.
  3. Skær rødløg ud i tynde både.
  4. Varm kokosolie op i en stor gryde og kom løg i. Steg et par minutter.
  5. Tilsæt presset hvidløg, ingefær, karrypasta og gurkemeje og steg videre et par minutter.
  6. Tilsæt kokosmælken og varm igennem.
  7. Kom soja og sukker i, og justér smagen. Tilfør evt. lidt mere soja eller sukker.
  8. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i gryden.
  9. Kom til sidst blomkålsbuketterne i og sæt låg på. Lad blomkålscurryen simre under låg i ca. 15 minutter, til buketterne er møre, men stadig har bid.
  10. Servér curryen i skåle med ris og drys med nigella frø.

Tip!

Dagen efter kan blomkålscurryen serveres som topping på fladbrød sammen med fx rødløg, frisk koriander, små salatblade, agurk og creme fraiche. Servér de forskellige toppings i små skåle hver for sig, så børnene selv kan vælge.

Opskrift, foto og styling: Julie Karla

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.