Blomkålsboller
En skøn grovbolle til alle tider af døgnet.
Tilberedning
+60 min - 10 stk
- Findel blomkål i en blender så det ligner couscous.
- Rør lunt vand og gær sammen, tilsæt blomkål, olie, salt, honning og speltmel og lad det stå 15 min.
- Rør hvedemelet i lidt ad gangen.
- Ælt dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret og lad den hæve 1 time.
- Form dejen til 10 boller, læg dem på en ny bageplade med bagepapir og drys med græskarkerner. Læg et fugtigt viskestykke over og lad dem hæve en time.
- Sæt en dyb bageplade uden bagepapir i bunden af ovnen og tænd den på 230°C.
- Når ovnen er varm bages bollerne ved 230°C i 10 min. Hæld samtidig en kop vand ind på den varme bageplade i ovnen. Det får bollerne til at blive sprøde og luftige, men pas på, det sprøjter!
- Sænk temperaturen til 200°C i endnu 8-10 min. til de er gyldne.
Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen. Fotograf: Betina Hastoft