En skøn grovbolle til alle tider af døgnet.

Tilberedning

+60 min - 10 stk

  1. Findel blomkål i en blender så det ligner couscous.
  2. Rør lunt vand og gær sammen, tilsæt blomkål, olie, salt, honning og speltmel og lad det stå 15 min. 
  3. Rør hvedemelet i lidt ad gangen.
  4. Ælt dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret og lad den hæve 1 time.
  5. Form dejen til 10 boller, læg dem på en ny bageplade med bagepapir og drys med græskarkerner. Læg et fugtigt viskestykke over og lad dem hæve en time. 
  6. Sæt en dyb bageplade uden bagepapir i bunden af ovnen og tænd den på 230°C.
  7. Når ovnen er varm bages bollerne ved 230°C i 10 min. Hæld samtidig en kop vand ind på den varme bageplade i ovnen. Det får bollerne til at blive sprøde og luftige, men pas på, det sprøjter!
  8. Sænk temperaturen til 200°C i endnu 8-10 min. til de er gyldne.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen. Fotograf: Betina Hastoft

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.