Salaten her kan sagtens kommes i bokse og tages med på arbejde eller i skole. Tag evt. også nogle stegte, kolde kyllingelår med som passer godt sammen med salaten.

Blåbærsalat med ris og peanuts
Ingredienser
4 pers.
3 dl parboiled løse ris
4½ dl vand
½ tsk salt
½ agurk
3 tomater eller 150 g cherrytomater
300 g spidskål
200 g blåbær
Evt. 2 avocado
Dressing
3-4 spsk citronsaft
3 spsk olie
3 spsk klippet purløg
Salt og peber
Pynt: 4-5 spsk. peanuts
Opskrifter og styling: Bente nissen Lundsgaard
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
Tip
Du kan bruge kogt quinoa i stedet for ris, de er ekstra sunde, da de har et højt proteinindhold. Kom her 200 g quinoa i en si, og brus den grundigt med koldt vand, det er nødvendigt, da den ellers vil smage bittert. Kog ca. ½ liter vand op med lidt salt. Kom quinoaen i. Lad den simre under låg ca. 15 minutter. Kom igen quinoaen i en si og overbrus med koldt vand. Afdryp.