Salaten her kan sagtens kommes i bokse og tages med på arbejde eller i skole. Tag evt. også nogle stegte, kolde kyllingelår med som passer godt sammen med salaten.

Tilberedning

30 minutter - 4 personer

Kom risen i en si, og brus den grundigt med koldt vand. Kog de 4½ dl vand op med den ½ tsk salt. Kom risen i. Lad den simre under låg ca. 15 minutter. Sluk og lad risen hvile 10 minutter. Kom igen risen i en si og overbrus med koldt vand. Afdryp.

Skær agurk og tomater i tern eller kvarte. Bland agurk, kål, tomattern og blåbær med risen. Kom blåbærrene i en si og skyl dem. Afdryp dem i sien. Skær evt. avocadoer i tern. Bland ris, agurk, tomat, blåbær, evt. avocado og spidskål i en skål.

Pisk citronsaft, olie og purløg sammen og krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten. Pynt med peanuts.

Tips:
Du kan bruge kogt quinoa i stedet for ris, de er ekstra sunde, da de har et højt proteinindhold. Kom her 200 g quinoa i en si, og brus den grundigt med koldt vand, det er nødvendigt, da den ellers vil smage bittert. Kog ca. ½ liter vand op med lidt salt. Kom quinoaen i. Lad den simre under låg ca. 15 minutter. Kom igen quinoaen i en si og overbrus med koldt vand. Afdryp.

Opskrifter og styling: Bente nissen Lundsgaard, foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.