Blåbærsalat med ris og peanuts
Tilberedning
30 minutter - 4 personer
Kom risen i en si, og brus den grundigt med koldt vand. Kog de 4½ dl vand op med den ½ tsk salt. Kom risen i. Lad den simre under låg ca. 15 minutter. Sluk og lad risen hvile 10 minutter. Kom igen risen i en si og overbrus med koldt vand. Afdryp.
Skær agurk og tomater i tern eller kvarte. Bland agurk, kål, tomattern og blåbær med risen. Kom blåbærrene i en si og skyl dem. Afdryp dem i sien. Skær evt. avocadoer i tern. Bland ris, agurk, tomat, blåbær, evt. avocado og spidskål i en skål.
Pisk citronsaft, olie og purløg sammen og krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten. Pynt med peanuts.
Tips:
Du kan bruge kogt quinoa i stedet for ris, de er ekstra sunde, da de har et højt proteinindhold. Kom her 200 g quinoa i en si, og brus den grundigt med koldt vand, det er nødvendigt, da den ellers vil smage bittert. Kog ca. ½ liter vand op med lidt salt. Kom quinoaen i. Lad den simre under låg ca. 15 minutter. Kom igen quinoaen i en si og overbrus med koldt vand. Afdryp.
Opskrifter og styling: Bente nissen Lundsgaard, foto: Henrik Freek