Baronen har kigget mor over skulderen og tilsat æble og persillerod for at give mere smag og saftighed (og sundhed, men sig det ikke til nogen). Og så koger han bollerne direkte i sovsen, så alle smagsstofferne kommer med i retten, i stedet for ud i kogevandet.

Baronens boller i karry
Ingredienser
4 pers.
Kødboller, ca. 20 stk.
100 g
løg (renset vægt)
450 g hakket kalv og flæsk
1 æg
½ dl mælk
3 spsk havregryn
1.5 tsk salt og peber
Karrysovs
100 g
løg (renset vægt)
100 g
æbler
1 spsk neutral olie
2 spsk karry
7 dl koldt vand
1 tsk sukker
1 dl piskefløde (kan udelades)
3 spsk majsstivelse
salt og peber
Næringsindhold pr. 100g
Energi
102 kcalEnergi
426 kJKulhydrater
4.8 gKostfibre
1.3 gFedt
6.7 gProteiner
5.1 g
Opskrift og foto er venligst udlånt fra bogen 'Suveræn simremad'.
Karrysauce
1
2
3
Kødboller
1
2
Tip
Server dampede grøntsager f.eks. blomkål, gulerødder og ærter, ris, chutney eller relish til retten.