Baronen har kigget mor over skulderen og tilsat æble og persillerod for at give mere smag og saftighed (og sundhed, men sig det ikke til nogen). Og så koger han bollerne direkte i sovsen, så alle smagsstofferne kommer med i retten, i stedet for ud i kogevandet.


Tilberedning

45 min - 4 personer

Karrysauce
Pil og hak løget, skær æblet i terninger med skræl på. Skræl persilleroden og skær den i terninger på 2 x 2 cm. eller snit alt i foodprocessoren.

Steg løg i olie med karry under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt æble, persillerod, vand, sukker, salt og peber og lad sovsen simre under låg i minimum ½ time. Tilsæt evt. fløde. Blend sovsen jævn med en stavblender og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er meget tyk.

Saml sovsen med Maizena rørt ud i lidt koldt vand: Hæld det i sovsen i en tynd stråle under omrøring. Kødbollerne afgiver lidt væske, så sovsen bliver tyndere. Mens sovsen koger, ordner du kødbollerne.

Kødboller
Pil løg, skræl persilleroden og riv begge dele på et råkostjern eller i en foodprocessor. Rør en fars af løg, persillerod, hakket kød, æg, salt og peber grundigt sammen i en stor skål. Farsen behøver ikke at trække. Form valnøddestore boller med en spiseske, som jævnligt dyppes i koldt vand. Læg bollerne på en tallerken.

Kom kødbollerne i sovsen og kog i ca. 5-7 minutter under låg, til de ligger i overfladen og er faste. Smag til med sukker, salt og peber. Server bollerne med ris og dampede grøntsager samt chutney eller relish.

Opskrift og foto er venligst udlånt fra bogen 'Suveræn simremad'.

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.