En fantastisk ret, der simrer i ovnen flere timer og spreder dufte. Prøv den i weekenden, så er der mad til mandag. Varier ved at servere kartoffelmos eller måske en enkel og sprød grøn salat.

Bankekød med rodfrugter
Ingredienser
4 pers.
800 g mellemskært oksekød, for eksempel bov eller tykkam i skiver
5 løg, ca. 500 g
7-8 pastinakker eller persillerødder, ca. 750 g
3-4 gulerødder, ca. 350 g
350 g kålrabi eller knoldselleri
Friske laurbærblade
Sort peber
6 friske laurbærblade , evt. tørrede
2 mørke øl, stout eller classic, ca. 7 dl
1 dl hvedemel
1 spsk groft salt
2 tsk peber
50 g smør
2 spsk olivenolie
Drys
1 stort bundt persille
Tilbehør
Kartoffelmos, kartoffelsne, bagte kartofler, båndpasta, ris eller bulgur.
Opskrift: Katrine Klinken, Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
Tip
Retten kan også koges i en gryde ved svag varme. Det forkorter tilberedningstiden med op til en time.