Tomater får en dejlig koncentreret smag, når de bliver bagt. Fyldet ovenpå kan varieres med andre krydderurter (fx basilikum eller timian) og oste.
1 person
Opskrift og styling: Udviklet af Hanne Birkum-Petersen
Pensl et lille ovnfast fad med lidt olie. Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl tomaterne, og skær dem midt over. Læg tomaterne i det ovnfaste fad med skærefladen opad.
Pluk persillen af stilkene, og skyl den grundigt. Hak persillen fint, og kom den i en skål. Pil, og hak hvidløget. Kom det i skålen.
Hak mandlerne, og kom dem i skålen. Kom rasp, olivenolie og æbleeddike i skålen. Bland godt.
Fordel fyldet på de halve tomater. Sæt tomaterne i ovnen.
Bag tomaterne i ca. 20 minutter, til fyldet er lysebrunt.
Server bagte tomater med groft brød eller som tilbehør til en kød- eller fiskeret.
Kan du lide opskriften? Bedøm den her.
Del opskriften med dine venner på Facebook eller Pinterest