Brug årstidens rodfrugter til en fyldig salat, som er mættende nok i sig selv. Alternativt kan den servers som grønt tilbehør til aftensmaden.

Bagte rødder med pærer
Ingredienser
4 pers.
1 kg rodfrugter, fx knoldselleri, jordskokker, pastinakker og gulerødder
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 bagekartofler
150 g bacon i tern
1 spsk. olivenolie
2 pærer fx Clara Friis
50 g valnødder
1 håndfuld rucola
100 g gorgonzola
½ dl yoghurt naturel 1,5%
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
5
Tip
I stedet for gorgonzola kan du bruge en anden blåost som fx Roquefort eller Saint Agur. Hvis du ikke er til blåost, så rør yoghurt med presset hvidløg og krydderurter i stedet.