Bagte jordskokker
Tilberedning
60+ min - 4 personer
- Skrub jordskokkerne omhyggeligt og del dem evt, hvis de er store.
- Gnid jordskokkerne med olie, drys groft salt på og bred dem i en lille bradepande eller på en bageplade med bagepapir – så de ligger jævnt i ét lag.
- Bag jordskokkerne møre i ovnen ved 200 – 225°, ca 45 minutter og bland tomaterne ved, når halvdelen af tiden er gået.
- Kom hvidløg, basilikumblade, græskar- eller pinjekerner samt ost i en food processor og blend til en tyk pasta.
- Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes til du har en sauce af passende konsistens.
- Smag til med salt og peber og server til de bagte jordskokker.
Energi pr. person:
700 Kcal
Fedt 29%
Protein 33%
Kulhydrat 38%
Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek