Rustikt og dejligt tilbehør – sæt fadet på bordet som tilbehør til oksestegen, lammekøllen, den ovnstegte kylling eller den bagte fisk.

Tilberedning

60+ min - 4 personer

  1. Skrub jordskokkerne omhyggeligt og del dem evt, hvis de er store.
  2. Gnid jordskokkerne med olie, drys groft salt på og bred dem i en lille bradepande eller på en bageplade med bagepapir – så de ligger jævnt i ét lag.
  3. Bag jordskokkerne møre i ovnen ved 200 – 225°, ca 45 minutter og bland tomaterne ved, når halvdelen af tiden er gået.
  4. Kom hvidløg, basilikumblade, græskar- eller pinjekerner samt ost i en food processor og blend til en tyk pasta.
  5. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der blendes til du har en sauce af passende konsistens.
  6. Smag til med salt og peber og server til de bagte jordskokker.

Energi pr. person:
700 Kcal  
Fedt 29%  
Protein 33% 
Kulhydrat 38%

Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.