Der er ikke noget så sommerligt som nye gulerødder med top. Her er de nyopgravede rødder serveret bagte, med pesto lavet af gulerodstoppen.


Tilberedning

+ 60 min - 4 pers

Skær toppen af gulerødderne, så der er ca. 1-2 cm grøn stilk tilbage på guleroden. Skrub dem grundigt i koldt vand. Læg gulerødderne i et ildfast fad og vend dem i olie, honning, salt og peber. Bag gulerødderne ved 150 grader (varmluft) i 45-60 min, indtil de er møre.

Pluk alle de plyssede, fine topskud af gulerodstoppen, undgå at få de grove stilke med, skyl dem grundigt i koldt vand.
Skær top og bund af forårsløget, skyl løget grundigt og grovsnit det.
Tilsæt alle ingredienserne til pestoen i en blender eller en foodprocessor, og blend indtil det har en god grov konsistens. Smag til.

Halver blomkålshovedet, fjern de grove blad og skyl det grundigt. Skær forsigtigt blomkålen ud i små buketter. Placer blomkålsbuketterne i en gryde med kogende vand og kog dem i 5 min, så der stadig er lidt bid tilbage. Hæld vandet fra, placer dem i en skål og vend dem rundt med 3-4 spsk. top-pesto.

Server tilbehøret til dejligt kød fra grillen.

Opskriftudvikler & fotograf: Josephine Kofod, venligst udlånt fra GasaNordgrønt

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Bagte gulerødder & dampede blomkål med pesto

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.