Bagte gulerødder & dampede blomkål med pesto
Der er ikke noget så sommerligt som nye gulerødder med top. Her er de nyopgravede rødder serveret bagte, med pesto lavet af gulerodstoppen.
Tilberedning
+ 60 min - 4 pers
Skær toppen af gulerødderne, så der er ca. 1-2 cm grøn stilk tilbage på guleroden. Skrub dem grundigt i koldt vand. Læg gulerødderne i et ildfast fad og vend dem i olie, honning, salt og peber. Bag gulerødderne ved 150 grader (varmluft) i 45-60 min, indtil de er møre.
Pluk alle de plyssede, fine topskud af gulerodstoppen, undgå at få de grove stilke med, skyl dem grundigt i koldt vand.
Skær top og bund af forårsløget, skyl løget grundigt og grovsnit det.
Tilsæt alle ingredienserne til pestoen i en blender eller en foodprocessor, og blend indtil det har en god grov konsistens. Smag til.
Halver blomkålshovedet, fjern de grove blad og skyl det grundigt. Skær forsigtigt blomkålen ud i små buketter. Placer blomkålsbuketterne i en gryde med kogende vand og kog dem i 5 min, så der stadig er lidt bid tilbage. Hæld vandet fra, placer dem i en skål og vend dem rundt med 3-4 spsk. top-pesto.
Server tilbehøret til dejligt kød fra grillen.
Opskriftudvikler & fotograf: Josephine Kofod, venligst udlånt fra GasaNordgrønt