Det milde, søde hokkaidokød har brug for en god krydring og også helst syrligt modspil – giv citronbåde til og server til fisk, fjerkræ eller frikadeller

Tilberedning

30 min -

  1. Skrub hokkaidoen under rindende vand.
  2. Flæk græskaret med en skarp kniv og tag kernene ud med en ske.
  3. Skær hokkaidoen i både af 5 cm tykkelse på det bredeste sted.
  4. Kom bådene i en stor plastpose.
  5. Vend lidt mel, olivenolie, salt, peber og de krydderier og krydderurter, du kan lide i posen - fx timian og chili. Ryst posen grundigt, så der ligger en fint lag på alle hokkaidooverflader.
  6. Vend hokkaidobådene ud på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
  7. Server bådene kolde eller varme som tilbehør til kød eller fisk.

Tip
Brug evt. rester i hummus - det giver en god smag og en flot farve.

Du kan nemt bruge andre grækar, men undlad så skrællen. Med nogle andre græskar bliver konsistensen mere vandet som squash, når du ovnbager.

Opskrift og styling: Udviklet af Frugtformidlingen.

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.