Bagt græskar med hasselnødder, parmesan og smørstegt salvie
Tilberedning
45 min - 4 pers.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Halvér butternut squash på langs, skrab indmaden ud med en ske og del den herefter endnu engang på langs. Læg græskarret i et ovnfast fad med skærefladen opad og pensl med olie. Sæt det i ovnen i ca. 30-40 minutter, til græskarkødet er mørt.
- Fordel hasselnødderne i et lille ovnfast fad og rist dem i ovnen i ca. 8-10 minutter. Gnid dem mod hinanden i et rent viskestykke for at fjerne skallen og hak dem groft.
- Pluk salvien og riv parmesanen.
- Smelt smørret i en gryde sammen med salvien og lad det brune en anelse. Krydr med salt og peber.
- Fordel det brunede smør, salvie og hasselnødder på det bagte græskar. Top til sidst med revet parmesan.
Opskrift og styling: Nadia Mathiasen
Foto: Columbus Leth