Ovnstegt butternutgræskar er en skøn ret i sig selv, men den går også glimrende som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Tilberedning

45 min - 4 pers.

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Halvér butternut squash på langs, skrab indmaden ud med en ske og del den herefter endnu engang på langs. Læg græskarret i et ovnfast fad med skærefladen opad og pensl med olie. Sæt det i ovnen i ca. 30-40 minutter, til græskarkødet er mørt.
  3. Fordel hasselnødderne i et lille ovnfast fad og rist dem i ovnen i ca. 8-10 minutter. Gnid dem mod hinanden i et rent viskestykke for at fjerne skallen og hak dem groft.
  4. Pluk salvien og riv parmesanen.
  5. Smelt smørret i en gryde sammen med salvien og lad det brune en anelse. Krydr med salt og peber.
  6. Fordel det brunede smør, salvie og hasselnødder på det bagte græskar. Top til sidst med revet parmesan.

Opskrift og styling: Nadia Mathiasen

Foto: Columbus Leth

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Bagt græskar med hasselnødder, parmesan og smørstegt salvie

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.