De små tærter serveres med en creme af fløde og cremefraice og pyntes med de sommerbær du nu har. Bunden er en klassisk mørdej, som sagtens kan laves i god tid, hvis den opbevares i køleskabet.

Bærtærter med creme
Ingredienser
6 personer
Dej
200 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør
1 æg
Creme
2 dl piskefløde
1 dl creme fraiche 18 %
Korn fra 1 vaniljestang
Pynt
Sigtet flormelis
Næringsindhold pr. 100g
Energi
236 kcalEnergi
984 kJKulhydrater
19.7 gKostfibre
1.6 gFedt
15.8 gProteiner
3.1 g
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
Tip
Dejen til tærten kan sagtens laves dagen før du vil bage tærten, hvis den opbevares på køl.
I stedet for 6 små tærter kan du sagtens bruge opskriften til en stor tærte. Brug da en rund form ca. 25 cm diameter.
Indhold
Næringsberegningerne i opskriften er baseret på data fra DTU Fødevareinstituttets fødevaredatabank, Frida. I beregningerne er der taget højde for rensesvind. Vi har bestræbt os på at lave så præcise beregninger som muligt, men fejl kan forekomme. Ernæringsoplysningerne på denne hjemmeside kan ikke erstatte professionel ernærings-vejledning fra sundhedspersonale. Brug af alt materiale på hjemmesiden sker på eget ansvar.