Der er intet som en sød, syrlig og ikke mindst cremet bærtærte på en sprød mørdejsbund. Du kan tilmed vælge lige de bær og frugter, du har lyst til at sætte tænderne i.

Bærtærte
Ingredienser
6 personer
Dej
Creme
Pynt
Næringsindhold pr. 100g
Energi
236 kcalEnergi
984 kJKulhydrater
19.7 gKostfibre
1.6 gFedt
15.8 gProteiner
3.1 g
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek
Tilberedning
Tip
Dejen til tærten kan sagtens laves dagen før du vil bage tærten, hvis den opbevares på køl.
I stedet for 6 små tærter kan du sagtens bruge opskriften til en stor tærte. Brug da en rund form ca. 25 cm diameter.
Frisk dessert i form af en bærtærte
Når du trænger til en frisk dessert på en varm sommerdag, er der intet som en bærtærte med en lækker mørdej. Når du laver en mørdejstærte, der primært består af bær, er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke bær og frugter, du benytter. Hvis du har ribs og blåbær i haven, anvender du dem, og hvis du har en pakke danske jordbær, så haps dem.
Kan du bruge bær, du har i fryseren, til bærtærten?
Da bærrene bliver brugt som topping, kan det være svært at bruge bær, der har været i fryseren. Det skyldes, at bærrene bliver smattede og klumper sammen, når man tør dem op. Dog kan du prøve at anvende mindre bær, der er blevet frosset ned enkeltvis. Vær opmærksom på, at bærrene ikke har samme smag eller konsistens, som hvis de var friske.
Kan man lave en mørdej på forhånd?
Ja, du kan sagtens lave din mørdej på forhånd, bare du kommer mørdejen i køleskabet eller fryseren. I køleskabet kan din mørdej holde i op til ti dage, i fryseren holder din mørdej i op til to måneder. På den måde har du altid mulighed for at lave en lækker mørdejstærte.
Kan man servere en bærtærte nogle dage efter?
Din frugttærte med bær skal helst spises samme dag. Dog kan du vente med at servere tærten i op 24 timer efter, du har sammensat den, men den vil ikke være nær så frisk i smagen, og du risikerer, at dine bær bliver bløde.
Dog kan du sagtens lave mørdejen på forhånd, da det er det mest tidskrævende element i opskriften.