Bærtærter med creme
Tilberedning
60+ min - 6 personer
- Bland hvedemel med flormelis. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen med ægget. Læg dejen køligt i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca. 3-4 mm tyk. Stik dejen ud med en udstikkerform eller et glas, som passer i størrelsen til de små forme.
- Fordel tærtedejen i små smurte forme, læg et lille stykke bagepapir i bunden af hver form og dæk med tørrede bønner eller noget andet som tåler varme og som kan tynge tærtedejen ned. Bag i ca. 10 minutter.
- Fjern bønner og bagepapir og afkøl tærterne.
- Pisk fløden til skum og vend forsigtigt med cremefraiche og vaniljekorn.
- Top cremen på tærterne og pynt med sommerbær. Drys med sigtet flormelis.
Tip
Dejen til tærten kan sagtens laves dagen før du vil bage tærten, hvis den opbevares på køl.
I stedet for 6 små tærter kan du sagtens bruge opskriften til en stor tærte. Brug da en rund form ca. 25 cm diameter.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek