Avocado med tomat og sorte bønner
Lækker tomatsalat med mozzarella the mexican way. Hvis du udbløder og koger bønnerne dagen før, er salaten klar på 15 minutter
Tilberedning
+60 min - 4 pers
Kom bønnerne i en si og skyl dem. Læg dem i blød i rigeligt koldt vand 10-12 timer f.eks. natten over. Kog dem i et nyt hold vand ca. 1 time. Afdryp de kogte bønner i en si og afkøl dem.
Halver avocadoerne, og fjern stenene. Tag kødet ud med en ske. Skær kødet i ½ cm skiver.
Skær tomater og mozzarellaost i skiver. Fordel avocado-, tomat- og mozzarellaskiver på et fad eller på tallerkner. Dryp med 1 spsk limesaft og 1 spsk olie. Krydr med salt.
Kom bønnerne i en skål, og kom persille, hvidløg, chili og resten af limesaft og olie i. Vend det godt rundt. Fordel bønnerne over avocadoblandingen, eller server dem til.
Opskrift og foto er venligst udlånt fra bogen ”Smagen af Moderne Mexico” af Bente Nissen Lundsgaard