Aspargestærten laves her med butterdej, og kræver hverken meget tid eller mange ingredienser. Tærten er velegnet som et friskt indslag i madpakken og som en sund, vegetarisk snack.

Tilberedning

45 min. - 4 personer

Tænd ovnen på 210 grader.

Skræl det nederste af de grønne asparges eller knæk det nederste af. Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned.

Rul butterdejen ud på bagepapir på en bageplade. Skær dejen i 12 firkanter.

Rør æg og cremefraiche sammen. Smør det på butterdejen.

Skær de to slags asparges i stykker der passer til butterdejen. Kog aspargesene møre i letsaltet vand i 4 minutter. Tag aspargesene op og dup dem tørre i et viskestykke.

Fordel aspargesene på butterdejen. Riv osten og drys den over. Krydr med salt og peber.

Bag butterdejen i ca 12 min, til de bliver lysebrune. Skær dem ud og servér lune eller afkølede. 

Opskrift og foto venligst udlånt fra Bage-og Syltemagasinet
 

 

 

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.