Aspargessuppe med karrykylling
Tilberedning
45 min - 4 personer
Bræk eller skær den træede ende af aspargesene. Skær hovederne fra aspargesene og gem dem. Skær stængerne i mindre stykker.
Hak løgene og svits dem kort i smør sammen med aspargesstykkerne i en gryde. Tilsæt vin og bouillon og kog det sammen ca. 20 minutter. Mix suppen jævn i en foodprocessor eller blender sammen med persillen.
Pres den herefter gennem en sigte. Varm op igen.
Udrør majsstivelsen i fløden og rør det i. Kom hovederne i suppen og kog dem med 3-4 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i currypaste, olie og peanuts. Stik dem på spyd. Læg spyddene på bagepapir på en bageplade. Krydr med salt. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 minutter. Tjek at de er gennemstegt.
Server suppen med spyddene og flute til.
Energi pr. person: 2620 kilojoule (630 kcal)
Energifordeling:
Protein: 45 g- 29 %
Kulhydrat: 62 g- 41 %
Fedt: 21 g - 30 %
Grøntsager pr. person: 125 g
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Martin Dyrløv