Asparges i ovn - Smagfulde aspargesfritter med aioli
Tilberedning
30 min - 4 pers
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland mayonnaise med hvidløg presset i hvidløgspresser, og smag til med citronsaft, citronskal, sennep, salt og peber.
- Knæk den nederste del af aspargesen, der hvor den naturligt knækker over, når man bøjer den.
- Bland mel, salt og peber i en dyb tallerken, der passer med længden på dine asparges.
- Pisk 2 æg i en anden dyb tallerken.
- Bland pankorasp og parmesan i en tredje dyb tallerken.
- Skyl aspargesen, og vend den let våde asparges i hvedemelet, dernæst i ægget og til sidst i panko-parmesan-blandingen, så det dækker hele aspargesen.
- Læg i ét lag på en bagepapirsbeklædt bradepande og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, eller til de er gyldenbrune.
- Servér med et godt drys flagesalt og et par citronskiver og dyp i aioli.
Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov