Her er en rigtig dejlig snack eller forret, som hylder en af forårets bedste råvarer: den grønne, lækre asparges! Aspargesfritterne tilberedes i ovnen og er super sprøde uden på. En ny måde at spise asparges på.

Tilberedning

30 min - 4 pers

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland mayonnaise med hvidløg presset i hvidløgspresser, og smag til med citronsaft, citronskal, sennep, salt og peber.
  3. Knæk den nederste del af aspargesen, der hvor den naturligt knækker over, når man bøjer den.
  4. Bland mel, salt og peber i en dyb tallerken, der passer med længden på dine asparges.
  5. Pisk 2 æg i en anden dyb tallerken.
  6. Bland pankorasp og parmesan i en tredje dyb tallerken.
  7. Skyl aspargesen, og vend den let våde asparges i hvedemelet, dernæst i ægget og til sidst i panko-parmesan-blandingen, så det dækker hele aspargesen.
  8. Læg i ét lag på en bagepapirsbeklædt bradepande og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, eller til de er gyldenbrune.
  9. Servér med et godt drys flagesalt og et par citronskiver og dyp i aioli.

Opskriftsudvikling, styling og foto: Camilla Skov

Læs mere om

Tilføj til favoritter Fjern fra favoritter Tilføj til madplan

Asparges i ovn - Smagfulde aspargesfritter med aioli

Tilføj denne opskrift
til dine farvoritter?

Tilføj til favoritter Tilføj til madplan
/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.