Prøv vores skønne æblekage, der er fyldt med æblestykker og hasselnødder. Du vil med sikkerhed elske den.

Opskriften på en pragtfuld æblekage
Ingredienser
Kagedej
Tilberedning
Tip
Kagen kan med stor fordel bages dagen før, den skal spise, da den kan virke ufærdig og blød i midten, lige når du tager den ud af ovnen. Når kagen køler af, og æblerne får lov til at sætte sig, vil pektinen i æblerne få kagen til at stivne, så den bliver skærefast.
Hvilke æbler er bedst til æblekage?
De bedste æbler til din æblekage er klart de klassiske haveæbler. De har den perfekte smag og konsistens, der gør, at din opskrift på æblekage får optimale forhold, uanset om du bager en almindelig æblekage eller en fynsk æblekage.
Varm eller kold æblekage
Når æblekagen kommer ud af ovnen, er den meget varm. Du skal lige lade æblekagen stå lidt tid, så den kan samle og sætte sig, inden du begynder at servere den. Ellers kan æblekagen godt falde lidt sammen, hvis den kommer for hurtigt ud af springformen. Husk dog, at din æblekage stadig skal være lun, så vent ikke for længe med at servere – så smager den bedst.
Hvis du har rester, så kan du blot stille din æblekage ind i køleskabet. Dagen efter kan du snildt spise din æblekage kold. Hvis du dog ønsker at genopvarme din æblekage, er det bedst at varme den i ovnen. På den måde får du en æblekage, der fortsat er fugtig indeni med sprød skorpe. Hvis du varmer din æblekage i mikroovnen, kan du risikere, at din æblekage bliver tør.
Husk, at æblekage godt kan miste lidt af smagen, hvis du genopvarmer den.
Tilbehør til æblekage
En æblekage er en alsidig kage, der kan spises året rundt. Ud fra hvilken sæson det er, kan du komme forskellig topping på din kage og lave forskelligt tilbehør.
F.eks. er det lækkert med syrlige sommerbær i de varmere måneder som topping på din æblekage. Disse kan serveres sammen med en cremet vaniljeis, hjemmerørt piskefløde eller creme fraiche.
Om vinteren er det lækkert med finhakkede mandler til æblekagen og eventuelt en creme fraiche, hvor du har rørt kanel, kardemomme og kryddernellike i.
Kan æblekage fryses ned?
Du kan sagtens nedfryse din æblekage. Der kan være mange grunde til, at du skal fryse din kage. Det kan være, at du vil gemme kagen til en anden lejlighed eller har rester tilbage, du ikke får spist lige med det samme. Du kan nedfryse din kage i et helt stykke eller i portionsstørrelser.
Du kan optø din kage ved blot at tage den ud af fryseren og lade den stå, til den er spiseklar. Du kan også optø den i ovnen, hvis det skal gå lidt hurtigt.