De scones, vi bager derhjemme, er glutenfri og veganske, så de er meget anderledes end dem, vi får i London. Men de har samme søde, lidt kageagtige karakter, og de kan smækkes sammen på et øjeblik.

Æble- & havrescones
Ingredienser
8 stk.
Tørre ingredienser
200 g glutenfrit havremel (du kan lave dit eget ved at kværne glutenfri havregryn)
150 g boghvedemel eller andet mel
1 spsk majsstivelse eller arrowroot
1 tsk bagepulver 1⁄2 tsk natron
1 tsk havsalt
Våde ingredienser
75 g koldpresset kokosolie ved stuetemperatur (eller 125 g smør)
3 spsk mandelsmør (eller frø- eller nøddesmør efter eget valg)
21⁄2 dl økologisk, GMO-fri sojayoghurt naturel (eller yoghurt efter eget valg)
2 spiseæbler, revet groft med skræl (ca. 175 g revet æble) og presset fri for overskydende væde
Billede og opskrift venligst udlånt af "Green Kitchen Rejser"
Tilberedning
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Tip
Hvis det skal være lidt ekstra lækkert kan du tilføje hakket chokolade til dejen.