Squash er en af de nemmeste grøntsager at ordne, så det er oplagt at lade børnene hjælpe til med denne nemme æggekage.

Tilberedning

30 minutter - 30 minutter

Skyl og skær squashen i tynde skiver. Rens og snit forårsløgene. Gem lidt af den grønne top til drys. Svits squash og forårsløg i olie på en pande til det er blødt, men ikke har taget særlig farve. 

Pisk æg, mælk, hvedemel, salt og peber sammen. Vend de stegte grøntsager heri. 

Fordel æggemassen i et smurt ovnfast fad. Bag æggekagen ca. 20 minutter ved 200 grader på midterste ovnribbe. Pynt med løgtoppen.

Tips
Server evt. sprødstegt parmaskinke eller bacon til.

Kom 1 dl friskreven parmesan i æggemassen inden stegningen.

Hvis du har en rest af kogte eller stegte grøntsager som gulerødder, broccoli eller blomkål kan du komme dem i æggekagen i stedet for squashen.

Rester af æggekagen kan opbevares i køleskabet og bruges dagen efter til pålæg på rugbrød.

Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.