Æggekage med squash
Tilberedning
30 minutter - 30 minutter
Skyl og skær squashen i tynde skiver. Rens og snit forårsløgene. Gem lidt af den grønne top til drys. Svits squash og forårsløg i olie på en pande til det er blødt, men ikke har taget særlig farve.
Pisk æg, mælk, hvedemel, salt og peber sammen. Vend de stegte grøntsager heri.
Fordel æggemassen i et smurt ovnfast fad. Bag æggekagen ca. 20 minutter ved 200 grader på midterste ovnribbe. Pynt med løgtoppen.
Tips
Server evt. sprødstegt parmaskinke eller bacon til.
Kom 1 dl friskreven parmesan i æggemassen inden stegningen.
Hvis du har en rest af kogte eller stegte grøntsager som gulerødder, broccoli eller blomkål kan du komme dem i æggekagen i stedet for squashen.
Rester af æggekagen kan opbevares i køleskabet og bruges dagen efter til pålæg på rugbrød.
Opskrift og styling: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek