Æggekage med bacon | Æggekage opskrift | Sæson
Der er intet, der slår en god gammeldags æggekage. Her har den dog alligevel fået et twist med stegte æbler og frisk timian.

Tilberedning

30 min - 4 pers.

  1. Pisk æggene sammen i en skål med mælk, grofthakket timian og salt. Sæt til side.
  2. Steg baconskiverne sprøde på en pande. Tag dem af varmen og læg på køkkenrulle.
  3. Skær æblerne i skiver og steg dem på den samme pande i fedtet fra baconen ved middelvarme. Hæld evt. lidt fedt fra, hvis der er for meget. Lad dem stege et par minutter og vend dem undervejs.
  4. Tag nogle af æblerne fra til at pynte æggekagen senere og fordel resten rundt på panden.
  5. Hæld æggeblandingen over æblerne på panden.
  6. Lad æggekagen sætte sig, og læg derefter låg på panden.
  7. Steg æggekagen ved svag varme under lå i ca. 10 minutter.
  8. Når æggekagen er fast, pyntes den med de resterende stegte æbler, stegt bacon og lidt frisk timian.
  9. Drys med friskkværnet peber og servér æggekagen med rugbrød.

Opskriftudvikling, styling og foto: Julie Karla 

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.