Ingen æblesæson uden æbletærte. Prøv vores favorit med vanilje og lakrids


Tilberedning

60+ min - 6 personer

Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis. Smuld smørret heri og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter før den rulles ud.

Rul 2/3 af mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform - eller en springform.

Fordel dejen i en smurt form, så den dækker bund og kanter. Skær overskydende kanter af.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Fordel marcipanen på tærtebunden.

Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Læg æblerne taglagt på marcipanen i tærteformen. Flæk vaniljestangen og skrab kornen ud. Mas kornene samme med sukkeret, så kornene skilles ad. Fordel "vaniljesukker" og lakridspulver over æblerne.

Rul resten af dejen ud og udstik dejen med en stjerneudstikker. Fordel stjernerne over æblerne. Alternativt lav strimler af dejen. Fordel strimlerne over æblerne, så de danner et flettet låg. Pensl med æg og bag tærten ved 180 grader i ca. 20 min. til den er gylden. Server kagen med flødeskum eller creme friache.

Opskrift og styling: Lone Kjær, Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.