Som udgangspunkt en klassisk æbletærte med marcipan, men rosenvand og kardemomme giver tærten et eksotisk strejf af tusind og en nat.


Tilberedning

60+ min - 8 personer

Dej
Bland mel og flormelis i en skål. Smuldr det kolde smør i.  Når det er helt grynet samles det hurtigt med cremefraiche. Læg dejen koldt i køleskab i ca. ½ time.

Fyld
Riv marcipanen ned i en skål og pisk den med smør og æg. Pisk fløden i så du får en creme. Rul dejen ud på et melet bord og kom den i en smurt tærteform.

Lad gerne lidt dej hænge ud over kanten, den kryber nemlig ved bagningen.

Kom cremen på og læg tynde æblebåde i et flot mønster. Drys kardemomme over æblerne.

Bag tærten på nederste ovn rille ved 185 grader i 50-60 minutter. Tag ud og dryp rosenvand over æblerne. Pensl til sidst æblerne med marmelade og lad kagen stå og afkøle.

Tip 
Rosenvand kan købes i de fleste større detailhandles kæder og etniske grønthandlere

Opskrift og styling: Udviklet af Marie Meldgaard
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.