Brug sæsonens æbler til den skønne æblekage

Tilberedning

45 min - 6 personer

Pisk æggehviderne stive samme med sukker. Vend mel, makroner og afkølet smør i.

Skræl æblerne, fjern kernehus og skær dem i små mundrette stykker. Vend æblerne i æggemassen.

Kom dejen i en smurt springform, 26 cm og bag kagen i ca. 1 time ved 150 grader.

Server den lune kage med ribs, revet citronskal samt creme fraiche, som er smagt til med vanillekorn.

Kagen bør spises samme dag, da den ellers bliver blød.

Tip
I stedet for makroner kan du bruge knuse 15-20 tvebakker, som du knuser og blander med 2 spsk sukker. Rist blandingen i en klat smør på panden, vend ofte rundt og lad blandingen køle af.

Fotostyling: Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek

/media/3299/enmereomdagen_linkgrafik-01.jpg

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.