Æblesuppe er et af mormorkøkkenets glansnumre, der har fået velfortjent renæssance – her er de knuste tvebakker skiftet ud med ristede brødtern.

Tilberedning

45 min - 4 personer

  1. Vask æblerne og del æblerne uden at skrælle dem og fjern kernehuset.
  2. Kog æblerne og vaniljen i 8 dl vand.
  3. Æblerne pureres eller blendes.
  4. Suppen bringes i kog igen.
  5. Tilsæt derefter sukker og smag til medvaniljesukker.
  6. Anrettes med flødeskum og ristede brødtern lige inden servering.

Brødtern

  1. Skær daggammels brød ud i små tern og vend dem i lidt smagsneutral olie.
  2. Bages i oven ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.

Opskriften udviklet af CEUS / CELF Nykøbing Falster
Fotostyling: Vibeke Lehn
Foto: Henrik Freek

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.