Sprød, uimodståelig og lige til at spise. Sæsonens æbler smager fantastisk i en æblestudel. Prøv den frække lakridsfløde til. Det er prikken over i´et.

Tilberedning

45 min - 4 personer

  1. Skræl æblerne og skær dem i små tern.
  2. Smelt smørret på en panden og steg æblerne til de er møre sammen med kanel og brun farin.
  3. Hak mandlerne og vend dem i æblerne sammen med rosiner.
  4. Smelt smørret ved svag varme. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Læg en plade filodej på en bageplade med bagepapir. Pensl med smeltet smør og læg en plade filodej oven på. Pensl med smør og gentag med de resterende plader filodej.
  6. Fordel æblefyldet på midten af dejen ca. 4 cm fra kanten og ca. 4 cm inde på dejfladen i hver ende. Fold enderne ind og rul filodejen om æblefyldet, som til en roulade.
  7. Pensl filodejen med resten af smørret.
  8. Bag filodejen i ca. 20 min.
  9. Pisk fløden til en let skum. Vend lakridspulver i fløden. Tilsæt eventuelt mere lakridspulver, hvis du ønsker mere lakridssmag.
  10. Server lakridsfløde til den lune æblestrudel.

Tip!
Æblestudel smager bedst nybagt, da filodejen mister sin sprøde konsistens, hvis den står for længe. Hvis kagen servers som en dessert, kan æblerne tilberedes inden gæsterne kommer, og kagen er nem at lave færdig.

Frugt og grønt pr. person: ca. 100 g

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek

 

 

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.