Æblestrudel med lakridsfløde
Tilberedning
45 min - 4 personer
- Skræl æblerne og skær dem i små tern.
- Smelt smørret på en panden og steg æblerne til de er møre sammen med kanel og brun farin.
- Hak mandlerne og vend dem i æblerne sammen med rosiner.
- Smelt smørret ved svag varme. Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg en plade filodej på en bageplade med bagepapir. Pensl med smeltet smør og læg en plade filodej oven på. Pensl med smør og gentag med de resterende plader filodej.
- Fordel æblefyldet på midten af dejen ca. 4 cm fra kanten og ca. 4 cm inde på dejfladen i hver ende. Fold enderne ind og rul filodejen om æblefyldet, som til en roulade.
- Pensl filodejen med resten af smørret.
- Bag filodejen i ca. 20 min.
- Pisk fløden til en let skum. Vend lakridspulver i fløden. Tilsæt eventuelt mere lakridspulver, hvis du ønsker mere lakridssmag.
- Server lakridsfløde til den lune æblestrudel.
Tip!
Æblestudel smager bedst nybagt, da filodejen mister sin sprøde konsistens, hvis den står for længe. Hvis kagen servers som en dessert, kan æblerne tilberedes inden gæsterne kommer, og kagen er nem at lave færdig.
Frugt og grønt pr. person: ca. 100 g
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Henrik Freek