Æblesnurrer med chokolade
Tilberedning
+60 minutter - ca. 20 stk.
Smelt smørret og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt til dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket 1 time et lunt sted.
Pisk smør og farin luftigt. Hak chokolade og nødder.
Rul dejen ud til et rektangel (ca. 40 x 60 cm) på et meldrysset bord – den skal være ca. 3 mm tyk. Smør remoncen tyndt ud over dejen (helt ud til kanterne) og drys med chokolade og nødder.
Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehuset og skær æblerne i meget små tern. Drys æblerne over dejen.
Fold den ene korte side ind over midten og fold den anden korte side ind over den, så dejen ligger i 3 lag. Drys lidt mel over dejen og giv den en let tur med kagerullen.
Skær dejen i 2½ cm brede strimler. Sno hver dejstrimmel om sig selv, så det ligner en proptrækker og ”bind” til en knude.
Læg snurrerne med samlingerne nedad på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket 1 time.
Pisk ægget sammen med vand og pensl snurrerne. Bag snurrerne ved 200 grader varmluft i 12-14 min. Afkøl på en bagerist.
Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Anders Schønnemann