Er du vild med kanelsnegle eller gærkringle? Så prøv de her æblesnurrer med chokolade.

Tilberedning

+60 minutter - ca. 20 stk.

Smelt smørret og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri.

Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt til dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket 1 time et lunt sted.

Pisk smør og farin luftigt. Hak chokolade og nødder.  

Rul dejen ud til et rektangel (ca. 40 x 60 cm) på et meldrysset bord – den skal være ca. 3 mm tyk. Smør remoncen tyndt ud over dejen (helt ud til kanterne) og drys med chokolade og nødder.

Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehuset og skær æblerne i meget små tern. Drys æblerne over dejen.

Fold den ene korte side ind over midten og fold den anden korte side ind over den, så dejen ligger i 3 lag. Drys lidt mel over dejen og giv den en let tur med kagerullen.

Skær dejen i 2½ cm brede strimler. Sno hver dejstrimmel om sig selv, så det ligner en proptrækker og  ”bind” til en knude.

Læg snurrerne med samlingerne nedad på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket 1 time.

Pisk ægget sammen med vand og pensl snurrerne. Bag snurrerne ved 200 grader varmluft  i 12-14 min. Afkøl på en bagerist.

Opskrift og styling: Lone Kjær
Foto: Anders Schønnemann

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.