Sjovt hjemmelavet æble-konfekt til juledagene. Det er nemt at lave , men husk at være ude i god tid så æbleflæsken kan sætte sig og tørre lidt inden det skal spises.

Tilberedning

+60 minutter - En lille bradepande

  1. Halver æblerne, fjern kernehus og blomst og skær dem i mindre stykker.
  2. Afvej æblerne og kom dem i en gryde med vand og citronsyre.
  3. Bring det langsomt i kog og lad dem koge ved middel varme til æblerne er godt møre.
  4. Kom sukkeret ved og kog til sukkeret er opløst og lagen er sirupsagtig.
  5. Læg imens husblas i blød i koldt vand, ca. 10 min. Pres vandet fra og opløs husblassen i den varme æblemasse. Passer æblemassen gennem en grovmasket sigte, pres væden godt fra og hæld det i en lille bradepande (ca. str. 18*24 cm) som er skyllet i koldt vand.
  6. Stil den koldt et par dage. Vend den ud og skær den i tern. Vend til sidst ternene i perlesukker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stil dem koldt endnu et par døgn, så de kan tørre lidt inden de skal spises. 

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen 
Foto: Betina Hastoft 

Læs mere om

/media/4054/website_artikler-og-magasiner.png

Tilføj til madplan

Her kan du tilføje retten til en eksisterende madplan, eller oprette en ny.

Tilføj retten

Tilføj retten til en af dagene.

Redigér madplanen

Du kan tilføje den samme ret til flere dage, flytte retten rundt, eller fjerne den igen.

Er du færdig?

Her kan du gemme din madplan og fortsætte med at finde flere retter, gå til din profil og se dine madplaner og favoritter eller udskrive den valgte madplan.

Du er ikke loggget ind, ønsker du at gemme dine favoritter og madplaner på tværs af devices skal du logge på.