Æblekonfekt "Æbleflæsk"
Tilberedning
+60 minutter - En lille bradepande
- Halver æblerne, fjern kernehus og blomst og skær dem i mindre stykker.
- Afvej æblerne og kom dem i en gryde med vand og citronsyre.
- Bring det langsomt i kog og lad dem koge ved middel varme til æblerne er godt møre.
- Kom sukkeret ved og kog til sukkeret er opløst og lagen er sirupsagtig.
- Læg imens husblas i blød i koldt vand, ca. 10 min. Pres vandet fra og opløs husblassen i den varme æblemasse. Passer æblemassen gennem en grovmasket sigte, pres væden godt fra og hæld det i en lille bradepande (ca. str. 18*24 cm) som er skyllet i koldt vand.
- Stil den koldt et par dage. Vend den ud og skær den i tern. Vend til sidst ternene i perlesukker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stil dem koldt endnu et par døgn, så de kan tørre lidt inden de skal spises.
Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft